eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pexels.com

Kitiltottak egy légitársaságot az EU légteréből

Az Európai Unió megtiltotta, hogy a török Southwind Airlines berepüljön a tagországok légterébe, valamint le- és felszálljon reptereiken.

A Southwind Airlines márkanéven üzemelő, Cortex Havacilik Ve Turizm Ticaret nevű, Törökországban bejegyzett vállalat körül a finn közlekedési hatóság (Traficom) kezdett vizsgálódni, miután engedélyt kért Finnország és török nyaralóhelyek közötti járatok üzemeltetésére.

Az Oroszországgal szemben a légi közlekedés területén meghozott EU-s szankciók életbe lépése után, 2022 áprilisában alapított, Antalya központú légitársaság tulajdonosi szerkezetében a finnek orosz érdekeltséget találtak, amely miatt megtagadták az engedély kiadását, és értesítették az unió hatóságait is – írja az AIRportal az Aerotelegraph-ra hivatkozva.

Az Európai Unió március 28-án a Cortex Havacilik Ve Turizm Ticaret vállalat Southwind Airlines márkanév alatt üzemelő légitársaságának járatait azonnali hatállyal kitiltotta. Eszerint a törökországi bejegyzésű légitársaság járatai nem léphetnek be az unió légterébe, valamint gépei nem szállhatnak le és fel a tagországok repülőterein.

Az ukrajnai háború kitörése előtt a Pegas Touristik utazásszervező cég az orosz Nordwind Airlines légitársaság repülőgépein szállította a turistákat, majd a szankciók bevezetése után a légitársaság flottájának egy részét kivonták Oroszországból, és a Southwind Airlines flottájába kerültek át. A légitársaság tavaly Törökország és Oroszország, Németország, Svájc, Olaszország, illetve Izrael közötti járatokat üzemeltetett, idén az Egyesült Királyságba is tervezett új útvonalakat.

A Southwind Airlines 12 gépes flottát üzemeltet, köztük 3 Airbus A321-est, 2 A330-ast, 3 Boeing 737-est és 4 777-est.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×