eur:
394.58
usd:
364.29
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Az ukrán védelmi minisztérium által közreadott képen Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter és Olekszandr Szirszkij vezérezredes, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a kelet-ukrajnai Donyecki területen húzódó orosz fronton 2024. február 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán védelmi minisztérium

Ennyi ukrán katona kellene a frontra

Ukrajna új főparancsnoka további változtatásokat tervez a katonai vezetésben és a vezérkarban.

Ukrajna új főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij további változtatásokat tervez a katonai vezetésben és a vezérkarban, hogy több olyan tisztet hozzon be, akik az orosz invázió során szereztek tapasztalatot - írja a Portfolio a Bloomberg cikkére hivatkozva.

A főparancsnokságunknak ismernie kell a harcteret, és értenie kell a front minden részén a helyzetet…Ennek érdekében pedig a katonai igazgatásban részt vevő tisztek képességei kerülnek előtérbe - mondta Szirszkij az Ukrinform állami hírügynökségnek a múlt havi kinevezése óta adott első interjújában.

Azt nem közölte, hogy hány olyan tisztviselőt váltanak le, akik népszerű elődje, Valerij Zaluzsnij tábornok alatt szolgáltak, és más részletekkel sem szolgált.

Az ukrán hadsereg az elmúlt hónapokban nehezen tudott eredményeket elérni, mivel kevés az új katona, és késik a szövetségesektől kapott fegyverek szállítása. Ahogy arról az InfoStart is beszámolt korábban, az amerikai törvényhozók hónapok óta vitatkoznak a Kijevnek szánt több mint 60 milliárd dolláros katonai támogatásról, miközben a mozgósításról szóló törvény az ukrán parlamentben húzódik. Zelenszkij azt mondta, hogy Oroszország várhatóan május vége vagy június eleje körül indít újabb offenzívát − írja a portál.

A címlapképen Olekszandr Szirszkij vezérezredes (jobboldalon) és Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter.

Címlapról ajánljuk

Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.09. kedd, 18:00
Kalas Vivien
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense
Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

Béketárgyalásokról beszélt Zelenszkij, a NATO átlépheti az oroszok vörös vonalát - Háborús híreink hétfőn

11 napos "terrorelhárító" gyakorlatba kezdtek a kínai és fehérorosz katonák a lengyel határon található Breszt városa mellett. Az orosz külügyi tárca bejelentette: mostanra biztossá vált, hogy amerikai fegyverekkel is lövik Oroszországot. Orbán Viktor magyar miniszterelnök "béketurnéjának" harmadik állomása Peking volt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök délután azt mondta: Orbán Viktor nem közvetíthet Oroszország és Ukrajna közt, de más országok segítségére nyitott. Lengyelország megállapodást kötött Ukrajnával, melynek keretein belül a későbbiekben orosz rakétákat lőhetnek le az ukrán légtérből. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×