eur:
393.06
usd:
363.25
bux:
72351.87
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Nyitókép: Pixabay

Lába kelt több tízezer kitüntetésnek - gyanítják, kik a tettesek

Mintegy 43 ezer, nagyértékű szerb állami kitüntetés ellopásával vádolt meg a szerbiai ügyészség pénteken tíz szerb állampolgárt - közölte az ország közszolgálati televíziója (RTS).

Az ügyészség tájékoztatása szerint nyolc embert letartóztattak, további kettő ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki állami tulajdon ellopásának minősítette esete miatt.

Az egyik, még szökésben lévő férfi az igazságügyminisztérium egykori államtitkára.

Az ügyészség szerint a vádlottak az egyik kormányzati épületből, a külföldi vendégek fogadására is használt Szerbia Palotából vitték el a kitüntetéseket, abból a teremből, amelyben az érmeket és díjakat tartották.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Felfordulás és káosz jöhet Európa egyik vezető hatalmában – Megállíthatja-e szélsőjobbot a „republikánus front”?

Július 7-én tartják a francia nemzetgyűlési választások második fordulóját, amelynek legnagyobb kérdése, hogy a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés és szövetségesei megszerzik-e az abszolút többséget, azaz a 289 képviselői helyet. A radikális jobboldali párttal szemben hatalmas visszalépési hullám zajlott le az Új Népfrontban egyesült baloldal, illetve az Emmanuel Macron elnök mögött álló centrista blokk képviselőjelöltjei között, ami könnyen meghiúsíthatja Le Pen álmait a kormányrúd megszerzésére.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×