eur:
394.84
usd:
367.52
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Side View with the Inscription german Polizei (Police)
Nyitókép: Getty Images/webclipmaker

Két fiatal lány elleni csoportos szexuális erőszak döbbentette meg Ausztriát

Rendkívüli felzúdulást okozott február végén Ausztriában, hogy negyvennyolc órán belül hat nőt öltek meg. A gyilkosságokat ugyan különböző indítékból követték el, de három fiatal nővel egy afgán menekült végzett. Ezúttal arra derült fény, hogy egy csoport fiatal Salzburg tartományban két tinédzserkorú lányt szexuálisan bántalmazott. A nők elleni erőszakos cselekmények elharapództak az országban.

Több osztrák lap beszámolója szerint a csoportos erőszak még decemberben történt a Salzburg tartományban lévő Bischofshofen városában. Az ügyészség összesen kilenc személy ellen folytat nyomozást, mégpedig nyolc 15 és 18 év közötti fiú és egy lány ellen. A Salzburger Nachrichten című helyi lap szerint migrációs hátterű törökökről és szerbekről, valamint osztrák fiatalokról van szó. A rendőrség szóvivője mindezt megerősítette, hozzátéve, hogy a történteket az áldozatvédelem miatt nem hozták nyilvánosságra.

Az áldozatok ügyvédje szerint folyik a gyanúsítottak kihallgatása. Közülük ketten állítólag mobiltelefonos videót is késztettek a lányok bántalmazásáról. A feltételezett elkövetők szabadlábon védekeznek.

A Der Standard a közelmúltban elkövetett gyilkosságokkal, valamint a decemberben elkövetett szexuális bántalmazásokkal kapcsolatban ismertette az osztrák statisztikai hivatal felmérését. Eszerint

Ausztriában minden harmadik nő 15 éves korától fizikai és/vagy szexuális erőszaknak van kitéve.

Az autonóm osztrák menhelyszövetség adatai szerint a férfiak által a nők ellen elkövetett erőszak minden társadalmi osztályban és minden szakmai csoportban előfordul. Ezeket a gyilkosságokat a szövetség szerint gyakran nem egyéni problémák okozzák, hanem sok esetben a társadalom jellegéből fakadóan a nők leértékelése, valamint a patriarchális példaképek érvényesülése.,

A múlt évben huszonhat nőt gyilkoltak meg Ausztriában. Ennek nyomán egyre többen egyfajta nemzeti akciótervet sürgetnek védelmük érdekében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×