eur:
394.19
usd:
363.88
bux:
71150.53
2024. július 8. hétfő Ellák
Nyitókép: Pexels.com

Bécsbe gyorsabban vonatozhatunk, a repülőtérre is megy majd vonat

A két főváros közötti vasúti menetidő húsz perccel csökkenhet, Münchenig az út több mint félórával lesz rövidebb.

Közzétette az osztrák kormány és Ausztria nemzeti vasúttársasága (ÖBB) a vasútfejlesztési terveit. A 67 projekttől az utazási idők jelentős csökkentését és a vasúti közlekedés népszerűbbé válását várják – írja a magyarepitok.hu.

2040-ig Ausztria jelentősen bővítené és korszerűsítené mind a regionális, mind a nemzetközi vasúti összeköttetéseit. A közel 70 fejlesztési elképzelés között szerepel Felső-Ausztriában és Bajorországban is jelentős hálózatfejlesztés. Ennek következtében a Bécs és München közötti utazási idő a jelenlegi négyről, két és fél órára csökkenne. A München–Budapest közötti járatok menetideje pedig 35 perccel rövidülne.

Új nyomvonalat is építenének, ami Budapestről és Pozsonyból is közvetlen elérést biztosítana a bécsi repülőtérhez.

A tervek szerint faragnának a Bécs–Budapest menetidőből is, a jelenlegi 2 óra 40 percről, 2 óra 20 percre. Hasonlóak a célkitűzések Szlovénia és Horvátország irányába is. A fejlesztésekkel háromnegyed órával rövidebb lenne a Graz-Maribor táv megtétele. A tervek érintik Bécs helyi közlekedését is, korszerűsítést és bővítést jelentettek be a bécsi Heiligenstadt és Praterkai közötti vonalon.

A vasútfejlesztés megtérülő befektetés

A projekt költségét 26 milliárd euróra becsülték. Az osztrák kormány álláspontja szerint a fejlesztések megtérülnek, mivel azok új munkahelyeket teremtenek és a jobb, gyorsabb vasúti összeköttetésből minden érintett profitálhat.

Címlapról ajánljuk
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Alapító bejelentések
Megvannak az új Patrióták Európáért-frakció céljai a következő öt évre

Megalakult a Patrióták Európáért európai parlamenti frakciója, mely 12 európai tagállam 84 képviselőjét foglalja magába; célja, hogy változást hozzon az uniós politikában - mondta Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportjának elnöke Brüsszelben, a pártcsoport EP-frakciójának alakuló ülését követően.

Jön a háborúellenes akcióterv, változik a Babaváró támogatás

A múlt heti két kormányülés döntéseiről tájékoztatott hétfőn Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő. Szó volt a miniszterelnök váratlan külföldi látogatásairól, a bejelentett védelmi akciótervről és a különadókról, de a benzinárról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×