eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Unsplash.com

Drasztikus intézkedést hozott Oroszország

Oroszország hat hónapra betiltotta a benzinexportot március 1-től - jelentette be Alekszandr Novak energiaügyekért felelős orosz miniszterelnök-helyettes szóvivője.

Oroszország korábban hasonló tilalmat léptetett életbe tavaly szeptember 21. és november 17. között a magas belföldi árak visszaszorítása és az üzemanyaghiány megszűntetése érdekében. A tilalom feloldásáról azután döntöttek, hogy helyreállt a kínálat a belföldi üzemanyagpiacon, sőt ellátási többlet keletkezett.

Akkor négy volt szovjet tagköztársaság, Fehéroroszország, Kazahsztán, Örményország és Kirgizisztán mentesült a döntés alól, amelyek Oroszország mellett az Eurázsiai Gazdasági Unió alapítói.

Az idén márciustól életbe lépő intézkedés nem vonatkozik az Eurázsiai Gazdasági Unió tagállamaira, Mongóliára, Üzbegisztánra, továbbá Grúzia két, Oroszország által támogatott szakadár régiójára - Dél-Oszétiára és Abháziára.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×