eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
izraeli katonák a Gázai övezetben
Nyitókép: X/IDF

Kórház alá bújhattak el a Hamász magas rangú tisztségviselői - lecsapott az IDF

Behatoltak az izraeli hadsereg (IDF) egységei a Gázai övezet déli részén, Hán-Júniszban fekvő Nasszer kórházba - jelentette az IDF szóvivője.

Az IDF titkosszolgálati információi szerint az Hamász iszlamista terrorszervezet október 7-én Izraelből elhurcolt túszokat tartott fogva a Gázai övezet déli részének legnagyobb egészségügyi intézményében.

A kórház egészségügyi személyzete szerint egy beteg meghalt, hat másik pedig megsebesült, amikor reggel az izraeli csapatok odaérkeztek és megkezdték az ott lévők eltávolítását.

Palesztin jelentések szerint az izraeli katonák a többi között az elraboltak jelenlétére utaló jeleket keresnek, valamint megpróbálják leleplezni a magukat orvosnak vagy kórházi személyzetnek kiadó Hamász-tagokat.

A nem szállítható csecsemőket és betegeket egy, a komplexum belsejében található régi épületbe irányítják. Ezzel egy időben a palesztin vörösfélhold a városban működő al-Amal kórház környékén is katonai tevékenységről számolt be.

Az IDF jelentése szerint a Hamász ottani jelenléte miatt tevékenykednek különleges erők a Nasszer kórházban. Az épületben őrizetbe vettek kihallgatás céljából több gyanúsítottat.

Előzőleg evakuálták a kórházban menedéket kereső civileket, és külön biztonságos közlekedő folyosót nyitottak számukra a humanitárius táborhely felé. A katonai közlemény szerint "előzetesen felkészítették az akció résztvevőit a feladatra, és tájékoztatták őket a civilek, a betegek, az orvosi csapatok és az orvosi felszerelések biztonságban tartásának fontosságára".

Az izraeli biztonságiak szerint a kórház alatt stratégiai alagútrendszer húzódik, ott lehet a Hamász magas rangú tisztviselőinek főhadiszállása. A hadsereg ezt az épületegyüttest jelölte meg, ahol elérhetik a terrorszervezet legfelsőbb vezetőit.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×