eur:
397.27
usd:
356.55
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Tűzoltók egy orosz légitámadás következtében súlyosan megrongálódott bevásárlóközpont előtt Dnyipróban 2023. december 29-én. Az orosz légierő mintegy 110 rakétát lőtt ki az Ukrajna elleni egyik legnagyobb légitámadásában, legkevesebb tíz ember vesztette életét olyan nagyvárosokban, mint Kijev, Odessza, Lviv és Harkiv, a sebesültek száma több tucatra tehető. Négy régió áram nélkül maradt a támadások nyomán.
Nyitókép: Egy orosz légitámadás következtében megrongálódott bevásárlóközpont Dnyipróban 2023. december 29-én. MTI/EPA/Arszen Dzodzajev

Hét ukrán régiót ért rakétatámadás

Több mint kétórás légiriadó volt egész Ukrajnában.

A támadások elsősorban infrastrukturális létesítmények ellen irányultak, de lakó- és kereskedelmi épületek is megrongálódtak és legalább hat ember megsérült az ország különböző területein. A légiriadó több mint két órán át tartott országszerte.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás parancsnoka elmondta, hogy különböző irányokból érte rakétatámadás a fővárost, a légvédelem azonban az összes rakétát lelőtte, és Kijevben nem keletkezett nagyobb kár, nem volt áldozat.

A lengyel határához közeli Lviv (Lemberg) városában egy infrastrukturális létesítményt ért találat - közölte Makszim Kozickij kormányzó. A támadásban két ember megsérült. Lakóházak és személygépkocsik is megrongálódtak. Helyi illetékesek tájékoztatása alapján a nyugati Hmelnyickij régióban és a délkeleti Zaporizzsja városában szintén az infrastruktúrát érte találat.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×