eur:
393.14
usd:
363.6
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Pexels.com

Probléma merült fel Vlagyimir Putyin kihívóival kapcsolatban

Két elnökjelölt-aspiráns esetében is a támogatók aláírásaival van gond.

Az orosz központi választási bizottság szabálytalanságokat talált a Borisz Nagyezsgyin ellenzéki elnökjelölt-aspiráns által benyújtott támogató aláírások listájában – idézte a TASZSZ orosz hírügynökség pénteken a bizottság elnökhelyettesét, Nyikolaj Bulajevet.

Ahhoz, hogy a Polgári Kezdeményezés párt jelöltje, a 60 éves – háborúellenes nyilatkozatokat tett – Nagyezsgyin felkerüljön a március 15-17. között rendezendő oroszországi elnökválasztás szavazólapjára, a központi választási bizottságnak jóvá kell hagynia az általa összegyűjtött, több mint 100 ezer támogató aláírást tartalmazó listát.

A bizottság pénteki ülését követően Nyikolaj Bulajev közölte, hogy a Vlagyimir Putyin hivatalban lévő elnök ellen induló

két elnökjelölt-aspiráns által benyújtott támogatói listákon elhunyt személyek nevei is szerepelnek.

Bulajev szerint az a tény, hogy az illetékesek „több tucat olyan ember nevére bukkantak”, akik már „nincsenek az élők sorában”, kérdéseket vet fel az aláírásgyűjtőknek és maguknak a jelölteknek a tisztességességével kapcsolatban.

A bizottság közölte, hogy a Nagyezsgyin és a másik elnökjelölt-aspiráns, Szergej Malinkovics által benyújtott aláírási listák vizsgálatának eredményeit hétfőn fogják bemutatni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×