eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Close tail view of a F-16 Fighting Falcon in a high G maneuver, with condensation streaks at the wing roots and afterburner on
Nyitókép: rancho_runner/Getty Images

Ezért késlekedik az F–16-osok szállítása Ukrajnának

Ukrajna partnerei már most készen állnak arra, hogy átadják az első F–16-os vadászbombázókat az országnak, a működésükhöz szükséges támogató-infrastruktúra azonban még nincs meg – jelentette ki Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője egy riportban.

Hollandia, Norvégia és Dánia összesen körülbelül hatvan darab F–16-os vadászbombázót ígért az ukrán légierőnek, az első gépek leszállítása akár holnap is megtörténhetne, a partnerországok készen állnak a transzferre – jelentette ki Jurij Ihnat, az ukrán légierő szóvivője.

Hozzátette: a gépeket támogató infrastruktúra még nincs meg ahhoz, hogy a technikai eszközök harcképesek is legyenek, a megfelelő légitámaszpont-infrastruktúra kialakítása, a műszaki személyzet és a pilóták képzése még várat magára.

„Az előkészületek még nem zárultak le, így a partnereink nem adják még át a gépeket, mivel nincs értelme addig Ukrajna területén tartani őket, amíg nem tudnak harcászati feladatokat ellátni” – idézi szavait a Portfolio.

Az első ukrán F–16-osok várhatóan tavasszal állnak majd hadrendbe, a teljes állomány transzferje 2025 nyarára teljesülhet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×