eur:
394.57
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Az izraeli hadsereg által 2023. november 5-én közreadott képen izraeli katonák szárazföldi hadműveletet hajtanak végre a Gázai övezetben. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én támadást indított Izrael ellen, az izraeli haderő pedig azóta támadja a Hamász katonai létesítményeit a palesztinok lakta övezetben. Izraelben több mint 1400 ember életét vesztette, az izraeli válaszcsapások több mint 9400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Izraeli véderők

Az ENSZ segélyszervezetének iskolájánál is találtak rakétaindító állásokat

Az izraeli hadsereg az ENSZ palesztinokat segélyező szervezetének gázavárosi iskolájánál is talált olyan rakétaindító állásokat - munícióval és egy gyártó műhellyel együtt -, amelyekből a Hamász és más palesztin radikális szervezetek támadták Izraelt.

Az utóbbi egy napban a haditengerészet a légierővel és a szárazföldi csapatokkal közösen megölt számos terroristát, és megsemmisített több lőszerraktárt az övezetben - közölte egy izraeli katonai szóvivő a további infókat.

Az izraeli biztonsági erők Ciszjordániában is folytatták razziáikat a terroristagyanús palesztinok felkutatására. Kalkília közelében, Kafr Azon településen tűzpárbajban megsebesült egy izraeli tiszt, a katonák viszont négy palesztin fegyverest megöltek.

Izrael északi határánál a libanoni síita Hezbollah mozgalom rakétái megsebesítettek hétfőn öt izraeli tartalékos katonát, egyet közepesen súlyosan, négyet pedig könnyebben. A közepesen súlyos sebesültet a naharijai kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil.

Hétfőn az IDF megtorlásul a levegőből támadta a Hezbollah észak-libanoni rakétaindító helyét

- mondta a szóvivő.

Az IDF a Hamász elleni háborújában, annak egy újabb szakaszára készülve visszavon öt dandárt - több ezer katonát - az övezetből - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja.

Palesztin szemtanúk arról számoltak be, hogy kivonuló harckocsikat láttak az övezet több részén - írta a lap.

"Elkezdődött az átmenet egy olyan szakaszba, amely továbbra is intenzív, de jobban összpontosít egyes helyekre. A katonák egy részét pedig felkészítik arra, hogy a libanoni határnál esetleg intenzívebbé válik a harc. A háború következő szakasza legalább hat hónapig tart majd, és ez a hat hónap az északi fronton kritikus lesz, noha változatlan cél a Hamász felszámolása a Gázai övezetben" - közölte a lappal egy meg nem nevezett izraeli illetékes.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×