eur:
394.73
usd:
368.11
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
ZAAMSLAG, ZEELAND, NETHERLANDS - SEPTEMBER 26: The countainer ship, sailing the flag of United Kingdom (UK) Maersk Campton goes upstream at the mouth of the Scheldt to Antwerp harbor on September 26, 2023 in Zaamslag, Netherlands. (Photo by Thierry Monasse/Getty Images)
Nyitókép: Thierry Monasse

Ismét konténerszállító hajót ért támadás a Vörös-tengeren

Huszi fegyveresek megtámadtak egy Maersk konténerszállító hajót a Vörös-tengeren, ami miatt a társaság 48 órára leállította a hajózást - írja a Reuters alapján a Portfólió.

Az amerikai hadsereg jelentése szerint a haditengerészet helikopterei sikeresen elsüllyesztettek három kis csónakot abból a négyből, amelyet a fegyveresek a Maersk Hangzhou hajó elleni támadáshoz használtak. Az incidens szombaton késő este történt a Vörös-tenger déli részén. A Maersk hajó fedélzetén tartózkodó legénység december 30-án kora este vette körül vett észre villanást a fedélzeten, amikor a hajó 55 tengeri mérföldre délnyugatra tartózkodott Al Hodeidától.

A Maersk pénteken még azt jelentette be, hogy újraindítja hajóit a Vörös-tengeren.

Az Izrael és a Hamász közötti gázai háború október 7-i kezdete óta a Jemen nagy részét uraló húszik fokozták a Vörös-tengeren a támadásokat az általuk "Izraelhez kötődőnek" tekintett hajók ellen, szolidaritást vállalva a bombázott és ostromlott palesztin területtel.

Izrael legfőbb szövetségese, az Egyesült Államok más országokkal együtt egy nemzetközi koalíció részeként járőrözik a világnak ezen a stratégiai fontosságú részén, hogy megvédje a tengeri forgalmat a húszik támadásaitól.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×