eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Victor Noir síremléke a párizsi  Père-Lachaise temetőben. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Forrás: Wikipédia

Ennek a párizsi síremléknek mágikus jelentőséget tulajdonítanak

Victor Noir francia újságíró inkább a haláláról és a síremlékéről ismert, mint a munkájáról.

A mindössze 21 éves fiatalembert 1870-ben, Párizsban gyilkolta meg az akkori uralkodó, III. Napoleon unokatestvére. Az újságíró halála nagyban hozzájárult a monarchia bukásához. Állítólag Victor Noir - aki amúgy nagy nőcsábász hírében állt -, egy nappal az esküvője előtt vesztette életét.

Talán azért mert szoknyavadász volt, talán mert éppen az esküvője előtt halt meg, hamar elterjedt az a hiedelem, hogy a fiatalember nyughelye mágikus erővel bír. A párizsi Père-Lachaise temetőben lévő sír egy teljes méretű bronzszoborból áll, amelyen a férfi úgy fekszik, mintha most lőtték volna le.

Az emlékmű a termékenységi szimbóluma lett, mert egy városi legenda szerint azok a hölgyek, akik szájon csókolják a szobrot, virágot hagynak Victor kalapjában, és megdörzsölik a nemi szervet, egy éven belül teherbe eshetnek, nagyszerű lesz a szexuális életük, vagy férjet találnak maguknak.

A gyermek áldásra, vagy éppen férjre vágyó nők közül olyan sokan csókolgatják a szobrot, hogy az az ajkaknál és a nadrág kidudorodó részénél észrevehetően fénylik.

A temető vezetése azért, hogy véget vessen a hölgyek zarándoklatának, 2004-ben kerítést építtetett a sír köré. Ám a nők körében akkor volt a felháborodás és a tiltakozás, hogy később kénytelenek voltak elbontani a kordont és beletörődtek a kissé bizarr hagyományba.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×