eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 16: Benjamin Netanjahu, Prime Minister of Israel, goes to a press conference with German Chancellor Angela Merkel (not pictured) on February 16, 2016 in Berlin. Reason for his attendance is the german-Israeli government consultations. (Photo by Florian Gaertner/Photothek via Getty Images)
Nyitókép: Florian Gaertner/Photothek/Getty Images

Elérkezettnek látta az időt, fegyverletételre szólított fel Netanjahu - videók

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő fegyverletételre szólította fel a radikális iszlamista Hamászt vasárnap.

"Az utóbbi napokban több tucat Hamász-terrorista adta meg magát csapatainknak" - hangoztatta a miniszterelnök a vasárnap este sugárzott videóüzenetében. Úgy fogalmazott, hogy a háború még tart, "de ez már a Hamász végének kezdete".

"A Hamász terroristáinak azt mondom, hogy vége van. Ne haljatok meg Jahja Szinvárért, a Hamász gázai vezetőjéért. Adjátok meg magatokat; most" - hangsúlyozta.

Az izraeli hadsereg az utóbbi napokban több felvételt is közzétett, amelyeken a Gázai övezet északi felében őrizetbe vett palesztin férfiakat látni. A katonák közlése szerint a videókon a Hamász harcosait lehetett látni, akik megadták magukat.

Az izraeli hadsereget közben megvádolták azzal, hogy megrendezték a felvételeket.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig mintegy 18 ezer palesztin vesztette életét, és 49 500-an sebesültek meg a Gázai övezetben.

A Hamász időközben tárgyalásokat követelt

A fogolycserékről folytatandó újabb tárgyalások nélkül nem térhetnek vissza Izraelbe a Gázai övezetbe elhurcolt túszok - közölte a radikális iszlamista Hamász katonai szárnyának, az Izzedín al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője vasárnap.

Abu Ubajda az al-Dzsazíra pánarab hírtelevíziónak küldött hangüzenetében külön hangsúlyt fektetett arra, hogy

Izrael nem fogja tudni erővel kiszabadítani a foglyokat, és az egyikük kiszabadítására tett, kudarcba fulladt akcióra hivatkozott.

Ubajda továbbá azt állította, hogy a Hamász harcosai megrongáltak vagy megsemmisítettek 180 izraeli csapatszállító járművet, harckocsikat és buldózereket az utóbbi tíz napban ismét fellángolt harcokban.

A gázai egészségügyi minisztérium szombati közlése szerint az izraeli hadműveletek következtében eddig mintegy 18 ezer palesztin vesztette életét, és 49 500-an sebesültek meg a Gázai övezetben. Asraf al-Kidra szóvivő az al-Dzsazírának telefonon nyilatkozva azt is mondta, hogy csak az utóbbi 24 órában 297-en hunytak el és több mint 550-en sérültek meg a harcok következtében.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×