eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pexels.com

A turisták is megnézhetnék az egyik Concorde-ot London belvárosában

Bekerülhet London belvárosába, az egyik ikonikus látnivaló közvetlen szomszédságába.

Közösségi gyűjtést indított egy szervezet, hogy a Heathrow egyik sarkában több mint húsz éve álló szuperszonikus repülőgépet a London Eye óriáskerék mellé helyezzék kiállítási attrakcióként - írta az airportal.hu. A G-BOAB lajstromjelű, 1976-ban gyártott példány 2000 augusztusában repült utoljára, amikor az előző hónapban az egyik Air France-példánnyal történt párizsi katasztrófa után ideiglenesen felfüggesztették a Concorde-ok üzemelését.

Később nem minden Concorde tért vissza a forgalomba, ez is 23 éve árválkodik a Heathrow repülőtéren (jelenleg a 27L jelű pályavég közelében).

A kezdeményezők szeretnék a lassan pusztuló, berendezésétől megfosztott gépet a Temze folyóra, a London Eye óriáskerék mellett kialakítandó platformon kiállítani. A szerkezet alsó szintjén interaktív tárlat és foglalkozások várnák a látogatókat, főként a gyerekeket, tudományos-ismeretterjesztő előadásokkal, a túrán aztán kis csoportokban az egy szinttel feljebb, a nyílt fedélzetre helyezett Concorde belsejébe is bevinnék őket.

Látványterv - így nézhetne ki a bemutatott Concorde
Látványterv - így nézhetne ki a bemutatott Concorde

Itt a pilótafülkét is megtekinthetik, és mintegy 50 ülést visszaépítenének a beltérbe, amelyekben helyet foglalva virtuális utazáson vehetnének részt a vendégek, ráadásul pezsgőt és csokoládét is felszolgálnának nekik.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×