eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Meghalt egy ember az Izrael-párti és palesztinbarát tüntetők összecsapásában az USA-ban

Fejbe ütötték egy megafonnal.

Meghalt egy zsidó férfi Izrael-párti és palesztinbarát tiltakozók verekedésében Kaliforniában, a rendőrség gyilkosságnak tekinti az esetet - közölte a Ventura megyei sheriff hivatala helyi idő szerint hétfőn.

A 69 éves Paul Kessler a vasárnapi tüntetések alatt a földre zuhant, beütötte a fejét, és hétfőn belehalt sérülésébe - közölte a Ventura megyei sheriff hivatala.

Egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg az ügyben, a hatóságok az esetet elszigetelt esetként kezelik, de a gyűlölet-bűncselekmény lehetőségét sem zárták ki.

Vasárnap egy időben tartottak Izrael-barát és palesztinpárti tüntetéseket a Los Angelestől 65 kilométerre található Thousand Oaksban. A demonstrálók között szóváltás alakult ki, majd az események a tettlegességig fajultak - közölte a Ventura megyei sheriff hivatala szemtanúk jelentéseire hivatkozva.

Noah Farkas rabbi, a CAIR-LA helyi zsidó szervezet vezetője önkormányzati forrásokra hivatkozva közölte, hogy az áldozatot egy palesztinpárti tüntető ütötte fejbe megafonnal. Elmondása alapján azonosították a feltételezett elkövetőt, de még nem vették őrizetbe, mivel a nyomozás még nem zárult le.

"Ez történik most Amerikában, a félelem és terror kultúrája, amely a zsidó közösség ellen irányul" - hangoztatta Farkas. A szervezet a vasárnapi esetet az idei évben elkövetett negyedik jelentős Los Angeles-i antiszemita bűncselekménynek nevezte.

Az American-Islam Relations nevű polgárjogi csoport is együttérzésének adott hangot, és arra kérte a lakosságot, hogy tartózkodjanak az elhamarkodott következtetések levonásától és a tragédia felhasználásától politikai haszonszerzés céljából.

"A CAIR-LA és a muzulmán közösség a zsidó közösség mellett áll és elutasítja az erőszak, az antiszemitizmust, az iszlamofóbia és vagy a gyűlöletkeltés bármilyen formáját" - szerepel a két szervezet közös közleményében.

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×