eur:
394.61
usd:
365.52
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Izraeli légitámadásban összedőlt ház romjai között keresnek túlélőket palesztinok a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júnisz menekülttáborban 2023. október 19-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol legalább 1400 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 3400 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Van a Hamásznak két magyar túsza

A lányokhoz féltestvérük kényszerű segítségével jutottak el a terroristák, majd a fiút, az apát és annak új feleségét kivégezték. A külügy megerősítette a magyarok túszul ejtésének tényét.

A Hetek interjút készített gey magyar-izraeli állampolgár anyával, akinek két lányát október 7-én a Hamász terroristái rabolhatták el volt férje otthonából. Majan Zin legutolsó információja a lányokról egy fénykép, amelyen egy matracon ülnek és sírnak - olvasható a Telexen.

A Hetek megkeresésére a magyar külügy megerősítette, van két magyar állampolgárságú túsz a Hamász kezén, a 8 éves Ella és a 15 éves Dafna.

A lányokat a Nahal Oz nevű kibucból vitték el.

Később eljutott az anyához egy videó is, ami az egyik lány telefonjával készült.

A volt férjet egyébként lábon lőtték, az új családból lévő fiút vitték magukkal a terroristák először, hogy segítsen új túszokhoz jutni. Miután ez megtörtént, a volt férjet, új párját és a fiút is megölték a terroristák.

"Folyamatosan kapcsolatban vagyunk az édesanyával, valamint az izraeli hatóságok által létrehozott különleges munkacsoporttal. A gyerekek magyar-izraeli kettős állampolgárok, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy kiszabadulhassanak, de a biztonsági szempontokra való tekintettel nem áll módunkban több részletet megosztani a nyilvánossággal. A terrortámadásnak továbbra sincs magyar áldozata" - közölte a KKM.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×