eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Javier Milei, a La Libertad Avanza nevű koalíció elnökjelöltje (k) leadja voksát az elnökválasztáson egy Buenos Aires-i szavazóhelyiségben 2023. augusztus 13-án.
Nyitókép: Mario De Fina

138 százalékos inflációval is lehet választást nyerni, de még nincs vége

Sergio Massa gazdasági miniszter végzett az első helyen az argentín elnökválasztás első fordulójában, így ő küzd meg Javier Milei ultraliberális jelölttel a novemberi második fordulóban.

A szavazatok 98 százalékának összeszámolása után Massa 36,6 százalékot szerzett a vasárnap tartott voksoláson, Milei pedig 30 százalékot ért el.

A választások előtti közvélemény-kutatások Mileit tartották esélyesnek az első helyre, és Massát a második helyre tették.

A harmadik helyen a jobbközép ellenzéki koalíció tagja, Patricia Bullrich volt belügyminiszter végzett 23,8 százalékkal.

Argentínában az elnökválasztás első fordulójában az azonnali győzelemhez a szavazatok 45 százalékára van szükség, illetve 40 százalék is elegendő, ha a második helyen befutó jelölt több mint tíz százalékponttal lemarad. Miután egyik jelölt sem nyerte meg az első fordulót, az első két helyen végzett elnökjelöltről ismét szavaznak a november 19-én tartandó második fordulóban.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 17:19
×
×
×
×