eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Segélykonvoj érkezett Egyiptomból a Gázai övezetbe. Forrás: X / Canadians for Justice
Nyitókép: Forrás: X / Canadians for Justice

Újabb segélykonvoj érkezett Egyiptomból a Gázai övezetbe

Egy 17 teherautóból álló segélykonvoj érkezett meg vasárnap Egyiptomból a Gázai övezetbe - közölte az Egyiptomi Vörös Félhold segélyszervezet.

A teherautókon orvosi eszközöket, élelmiszereket és egyéb segélyeket szállítottak. Az AFP helyszínen tartózkodó tudósítója hat üzemanyagot szállító tartálykocsit is látott áthaladni a határon.

A Gázai övezetebe vezető átkelőnél további 155 teherautó várakozik a bejutásra mintegy 3 ezer tonna segélyszállítmánnyal.

A rafahi átkelőt szombaton nyitották meg a humanitárius segélyszállítmányok előtt. Húsz teherautón érkeztek gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök és élelmiszerek. Ezek voltak az első segélyek, amelyek eljutottak a gázai lakossághoz azóta, hogy kirobbant a háború Izrael és az övezetet uraló palesztin Hamász között.

A Gázai övezetben már a legújabb harcok kezdete előtt is a lakosság nagyjából 60 százalékát látták el humanitárius segélyekkel. Az ENSZ számításai szerint jelenleg naponta 100 teherautónyi segélyre lenne szüksége a Gázai övezetben élőknek.

A Hamász ellenőrzése alatt álló gázai egészségügyi minisztérium azt közölte vasárnap, hogy 4651-re emelkedett a harcokban megölt palesztinok száma a Gázai övezetben, a sebesültek száma pedig meghaladja a 14 ezret. A szóvivő szerint a halálos áldozatok között van 1873 kiskorú és 1023 nő.

A gázai hatóságok közlése szerint az izraeli csapások következtében a Gázai övezet lakóépületeinek már mintegy fele megrongálódott vagy összedőlt, és emiatt a helyi lakosság nagyjából 70 százalékának el kellett hagynia otthonát.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×