eur:
394.74
usd:
366.98
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Meteoplus/Facebook

Erős földrengés volt a magyar határ közelében

Hétfő este Szlovákia keleti részén rengett a föld. Az ott élők szerint a földrengés erős volt, megremegtek a falak, és a tárgyak a földre zuhantak .

Az EMSC honlapja szerint a földrengés 5,2-es erősségű volt, és 22 kilométerre Homonnától (légvonalban 50 kilométerre lehet a magyar határtól). - írja a parameter.sk.

A Kárpáthír pedig arról számol be, hogy október 6-án földrengés történt Munkács közelében. Az információt csak hétfőn közzé a Kárpátaljai Állami Sürgősségi Szolgálat reggeli összefoglalójában. Megjegyezték, hogy pénteken 13 óra 1 perckor értesítették a kárpátaljai szolgálatot arról, hogy földrengést észleltek Munkács város közelében.

A mai, szlovákiai rengést a határon túl is érezték, Lengyelországból és Magyarországról, de Szlovákia más helyeiről is jelentették.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Emmanuel Macron táborát "majdnem sikerült eltörölni" - jelentette ki Marine Le Pen

A Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap tartott első fordulójában a voksok nagyjából 34 százalékával az IFOP, Ipsos, OpinionWay és Elabe közvélemény-kutató cégek exit poll felmérései szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×