eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Nyitókép: Pixabay

Transzszexuális botrány után mennie kellett a lett oktatási központ vezetőjének

Ideiglenesen felfüggesztették hivatalából Liene Voronenkót, a lett Nemzeti Oktatási Központ elnökét hétfőn, és fegyelmi eljárást indítottak ellene, mert a felügyelete alatt olyan tananyagot dolgoztak ki a szexuális felvilágosításról, amelyben a nemi identitásról és transzszexuálisokról is említést tesznek

A múlt héten indítványozták Voronenko menesztését is, miután egyre több kritika érkezett a szülők részéről.

A Szexuális nevelés - kérdések és válaszok című, korábban online formában elérhető, szabadon felhasználható oktatási anyagot az általános iskola negyedik osztálytól taníthatták fakultatív jelleggel.

A vitát Nils Sakss Konstantinovs pszichológus, egy serdülőkkel foglalkozó terápiás központ vezetője indította el, aki az egyik újságnak írt cikkében arra a megállapításra jutott, hogy

a különböző szexuális identitások feltárása a biológiai nem megkérdőjelezését eredményezheti a serdülő fiataloknál.

Anda Caksa oktatási miniszter a helyi média közlése szerint normasértőnek nevezte a szóban forgó tananyagokat, és azok visszavonását rendelte el elsősorban a szülői szervezetekkel folytatott konzultáció hiányára hivatkozva. Leszögezte; ő maga sem szeretné, ha a gyermekeit ilyen tartalmak szerint nevelnék.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×