eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
A Fővárosi Állat- és Növénykert barnamedvéje (Ursus arctos) a hagyományos medveárnyék-észlelés napján, 2020. február 2-án. Balu, a tizenkét esztendős barnamedve végül meglátta az árnyékát, ez a néphagyomány szerint azt jelenti, hogy a tél még sokáig fog tartani.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Egymást érik a medvegázolások Erdélyben

Szerdán és csütörtökön is halálra gázoltak egy medvét a Romániában található Kovászna megyében. A helyszínre érkező állatorvosok megállapították, hogy mindkét vadállatot elütötték.

Két elpusztult medvét is találtak az út mellett Erdély délkeleti részén – írja a Maszol, amit az Index szemlézett. Az első tetemet szerda este találtak meg Réty közelében. Nem sokkal később, csütörtök reggel Oltszem bejáratánál ismét egy elpusztult medvét fedeztek fel.

A Kovászna Megyei Környezetőrség közösségi oldalán ismertette, hogy a helyszínre a rendőrség, a környezetvédelmi ügynökség, állatorvosok és a helyi önkormányzat is kivonult. Az állatorvosok mindkét esetben megállapították, hogy a medvéket halálra gázolták – olvasható.

A környezetőrség illetékesei eltávolították az útról a vadakat.

A magyar híroldal emlékezetet, hogy szeptember 4-én a romániai A3-as autópálya Kolozsvárt elkerülő erdélyi szakaszán szintén halálra gázoltak egy medvét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×