eur:
393.11
usd:
363.56
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Robbanás, Forrás:Twitter/

Rejtélyes eset: felrobbant egy gázvezeték a Volga partján – videó

Az ukrán határtól több száz kilométerre, Szaratov városában a reggeli órákban hatalmas detonáció ébresztette a lakosságot. Egyelőre ismeretlen okokból megrongálódott egy itt elhaladó gázvezeték, ami kilométeres füstoszloppal kezdett lángolni.

Az oroszországi Szaratov az ukrán határtól nagyjából 600 kilométerre, a Volga partján fekszik. A város mellett elhaladó gázvezetéken ukrán források szerint nyomáscsökkenés volt tapasztalható a hajnali órákban, ezt követően pedig reggel felrobbant a vezeték egy szakasza, több tíz méteres tűzoszlopot és kilométeres füstfelhőt eredményezve – számolt be a Portfolio.

Az orosz hatóságok tájékoztatása szerint a gázvezeték nem lakossági célra szállított földgázt, így a civilek ellátása továbbra is biztosított a régióban.

Kijev egyelőre nem kommentálta az eseményeket, ugyanakkor az augusztus végi, Oroszországot érő dróntámadások után könnyen elképzelhető, hogy Szaratov is az ukrán fegyverek hatósugarán belülre került – jegyzi meg a híroldal.

A háború 2022-es kirobbanása óta Oroszország területén látványosan megszaporodtak a hasonló „balesetek”: Moszkvában például kifejezetten gyakran robbannak fel elektromos transzformátorok. Bár minden ilyen eseményt nem lehet Kijev „számlájára” írni, biztosra vehető, hogy ukrán, vagy ukránbarát orosz szabotőrök is ténykednek a világ legnagyobb országában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×