eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
A heves esőzések okozta árvíz törmelékével borított utak egyike Hongkongban 2023. szeptember 8-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Daniel Ceng

Emberéleteket követelt az ítéletidő Kínában

A heves esőzés kísérte viharok legkevesebb hét ember halálát okozták Kína déli részén – jelentették be a helyi hatóságok hétfőn.

A Kuanghszi tartománybeli Jülinben hét ember meghalt és hárman eltűntek a vasárnapi és hétfői felhőszakadások miatti földcsuszamlásokban.

Kuangtung tartományban, a Maoming környékén lakókat arra figyelmeztették a hatóságok, hogy maradjanak otthon, mert egy farmról kiszabadult több mint 70 krokodil. A helyi katasztrófaelhárítás szóvivője szerint 69 felnőtt példány és hat kis krokodil tűnt el a viharos időjárásban. Néhány példányt sikerült befogni, de a legtöbbet még nem, mivel elrejtőztek egy mély tóba.

A múlt héten a Kuangtung közelében fekvő Hongkongban is két halálos áldozatot követeltek a viharok. A metropolisz egyes részeit a heves esőzés miatt hétfőn ismét áradások sújtották.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×