eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
2023. szeptember 4-én közreadott, 2022 augusztusában, Kijevben készített kép Rusztem Umerovról, a legfőbb ukrán magánosítási alap vezetőjéről. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2023. szeptember 3-án Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter leváltását és Umerovnak a kinevezését kérte a tárca élére a parlamenttől.
Nyitókép: MTI/EPA

Ő az új ukrán védelmi miniszter - fotó

Az ukrán parlament szerdán jóváhagyta Rusztem Umerov védelmi miniszter kinevezését.

Az Oroszországgal vívott teljes körű háború alatt óriási felelősség a védelmi intézmény vezetése - mondta Denisz Smihal ukrán miniszterelnök Umerov kinevezése kapcsán, s hozzátette, arra számítanak, hogy az új miniszter gyorsan hozzálát feladataihoz, és folytatja a védelmi rendszer reformját.

Umerov Olekszij Reznyikovot váltja az Oroszország indította háború miatt kiemelten fontos pozícióban, Volodimir Zelenszkij elnök javaslatára. Kinevezését a törvényhozás védelmi bizottsága már kedden megszavazta.

Zelenszkij vasárnap jelentette be Reznyikov felmentését, helyére azonnal Umerovot ajánlva.

A 41 éves Umerov 2022 szeptembere óta az ukrajnai Állami Vagyonalapot vezette, és jelentős szerepet játszott kényes háborús tárgyalásokon is, mint például az ENSZ és Törökország közvetítésével megkötött fekete-tengeri gabonaszállítási megállapodás.

"Új, az eddigieknél is fontosabb kihívások várnak ránk. A lehető leghatékonyabban kell működnünk, mert minden órányi késlekedés védelmezőink életébe kerül" - írta a Facebookra feltöltött bejegyzésében, amelyben köszönetét fejezte ki támogatóinak.

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×