eur:
393.13
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
MOSCOW, RUSSIA - OCTOBER 5: (RUSSIA OUT) Governor of Chechnya Ramzan Kadyrov attends Russian-Saudi talks at the Grand Kremlin Palace on October 5, 2017 in Moscow, Russia. King Salman is on a state visit to Russia. (Photo by Mikhail Svetlov/Getty Images)
Nyitókép: Mikhail Svetlov/Getty Images

A legjobb csecsen alakulatot is bevetik az oroszok Ukrajnában

A Vosztok Ahmat zászlóalj harcba küldéséről maga a csecsen vezér, Ramzan Kadirov számolt be

Ez az egység az orosz haderő egyik legjobb alakulata - idézi a hiradó.hu a csecsen vezetőt. A portál a brit védelmi minisztérium szokásos helyzetértékelését tette közzé, amelyben arról írnak, hogy a csecsenek a reguláris orosz haderő déli parancsnoksága alá tartozó, 42. gépesített lövészhadosztály tevékenységét fogják támogatni. A brit védelmi minisztérium azt is tudni véli, hogy a hadosztály az elmúlt hetekben Robotine falu környékén vett részt alacsonyabb intenzitású harcokban.

Londonban emlékeztetnek rá, hogy Kadirov igyekszik a legnagyobb hírverést csapni a viszonylag kis létszámú alakulat körül. Így akar minél több elismerést kivívni magának Valgyimir Putyin orosz elnöknél. A Telegramon most közzétett bejegyzésében például azt bizonygatja, hogy a Vosztok Ahmat zászlóalj mennyire fontos szerepet játszik a front egyik legforróbb szakaszának védelmében.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×