eur:
393.12
usd:
363.59
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Villámárvíz és sárlavina pusztításának nyomai a Senhszi tartománybeli Hszian várostól délre fekvő Vejcipingben 2023. augusztus 12-én. A heves esőzés az előző estén földcsuszamlást okozott, amely két házat elsodort. A sárlavina által elragadott emberek közül négyet sikerült kimenteni, ketten meghaltak. A hatóságok tizenhat eltűntet keresnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Hszinhua

Házakat sodort el a sárlavina Kínában, ketten meghaltak, többeket nem találnak

Két ember meghalt, 16-an pedig eltűntek a heves esőzések miatti földcsuszamlásban Kína északi részén – jelentette szombaton a CCTV állami televízió.

A középső Senhszi tartománybeli Hszian várostól délre fekvő Vejcipingben helyi idő szerint péntek este 6 órakor (magyar idő szerint 12 órakor) villámárvíz keletkezett, amely sárlavinát okozott, és két házat elsodort – közölte a CCTV, hozzátéve, hogy „utak, hidak és az elektromos hálózat is megsérült”.

A CCTV szerint

a sárlavina által elragadott emberek közül négyet sikerült kimenteni, ketten meghaltak.

A mentők szombaton is a helyszínen voltak, és még mindig 16 eltűnt személyt kerestek – közölte a hivatalos kínai média.

A katasztrófavédelmi hatóságok arra figyelmeztettek, hogy több heves zivatar is lecsaphat Vejciping térségére.

„A folyamatos esőzések miatt a hegyek és a talaj erősen telítetté válnak, ami valószínűleg további katasztrófákhoz vezet, beleértve a hegyvidéki áradásokat és sárcsuszamlásokat” – derült ki a közleményből.

Kínát már több hete rekordmennyiségű eső és számos halálos árvíz sújtja. Az ország északi részét július 31-e óta elárasztó özönvízszerű esőzések halálos áldozatainak száma tovább emelkedik, pénteken elérte a 78-at.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×