eur:
387.81
usd:
357.7
bux:
68089.84
2024. május 17. péntek Paszkál
A Moszkva megyei Szergijev Poszad város hivatalának Telegram-castornája által közreadott, videófelvételről készített képen füst tör a magasba a Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzem pirotechnikai termékek raktárából egy robbanást követően 2023. augusztus 9-én. A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt, a balesetben legkevesebb 31 ember megsebesült. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét.
Nyitókép: -

Félelmetes robbanás rázta meg Moszkva környékét – videó, képek

Robbanás történt a Moszkva megyei Szergijev Poszadban található Zagorszki Optikai és Mechanikai Üzemben, a pirotechnikai termékek raktárában, az incidensben 31 ember megsérült – közölte Andrej Vorobjov, a régió kormányzója a Telegramon.

A detonáció oka az előzetes vizsgálat szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Hírügynökségi jelentések szerint a hatóságok kizárták a dróncsapás lehetőségét.

A kormányzó szerint a sebesültek közül három állapota súlyos, őket intenzív osztályon kezelik. A robbanás miatt összesen 19 embert szállítottak kórházba.

Az incidens miatt több lakóház ablakai kitörtek és megrongálódott a Lucs sportközpont. Az üzemből dolgozókat, valamint egy közeli óvodából a gyerekeket evakuálták.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×