eur:
393.15
usd:
363.62
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz haditengerészet napján megtartott szokásos éves parádén Szentpéterváron 2023. július 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Alekszandr Kazakov

Az orosz hadiflotta bővítését jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök

Harminc új hajóval bővül idén az orosz hadiflotta - jelentette be vasárnap az orosz elnök az orosz haditengerészet napján megtartott szokásos éves parádén Szentpéterváron.

Vlagyimir Putyin, akit az eseményre elkísért Szergej Sojgu védelmi miniszter és Nyikolaj Jevmenov tengernagy is, a Néva folyón, egy hajóról tekintette meg a parádét.

"Oroszország ma teljes határozottsággal valósítja meg tengeri politikáját és következetesen fejleszti haditengerészete erejét" - jelentette ki.

Beszédében az elnök méltatta továbbá a tengerészeket és a flottát, "mely Nagy Péter cár óta töretlenül, évszázadok óta őrzi Oroszország határait".

Az elnököt elkísérte négy afrikai ország vezetője is, a fekete kontinens öt másik országa pedig képviselőt küldött. A politikusok a pénteken befejeződött a második Oroszország-Afrika-csúcstalálkozón vettek részt Szentpéterváron.

A Kreml tájékoztatása szerint az eseményen 45 hajó, köztük tengeralattjárók, valamint körülbelül 3000 tengerész vett részt.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×