eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Matteo Zuppi bíboros, bolognai érsek, az olasz püspöki kar elnöke misét celebrál a vatikáni Szent Péter-bazilikában az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) 77. közgyűlése résztvevői előtt 2023. május 25-én. Ferenc pápa május 20-án megbízta Matteo Zuppi bíborost, hogy vezesse azt a békemissziót, amellyel a katolikus egyházfő megpróbálná elősegíteni az ukrajnai konfliktus lezárását.
Nyitókép: MTI/AP/Gregorio Borgia

A Vatikán segíteni próbál az Oroszországba hurcolt ukrán gyerekek hazatérésében

Ferenc pápa megbízottja bejelentette, hogy megoldást keres arra, miként térhetnének haza az Oroszországba hurcolt ukrán gyerekek.

"Meglátjuk, hogyan tudjuk elindítani a gyermekeket érintő mechanizmust és segítséget nyújtani a humanitárius fronton, különösen azoknak a gyermekeknek, akik bizonyosan visszatérhetnének Ukrajnába" - mondta Matteo Zuppi bíboros egy római könyvbemutatón. Hozzátette: Ferenc pápával is személyesen megvitatta a kérdést.

A bolognai érsek, aki egyben az olasz püspöki kar elnöke is, a múlt héten Moszkvába látogatott, korábban pedig Kijevben is járt. Ferenc pápa május végén bízta meg Zuppit, hogy vezesse a Vatikán békemisszióját. A vatikáni sajtóiroda szerint a látogatás célja, hogy "humanitárius hozzájárulást nyújtson a jelenlegi tragikus helyzetből kivezető út megtalálásához, az igazságos béke elérése érdekében".

Zuppi a RAI olasz közszolgálati televíziónak nyilatkozva vasárnap hangsúlyozta, hogy nem béketerven vagy közvetítésen dolgozik Kijev és Moszkva között, hanem "humanitárius szempontokra" összpontosít.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×