eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Ukrán katona egy álcázott, svéd CV90-es gyalogsági harcjárművön a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmut közelében 2023. június 26-án.
Nyitókép: Roman Chop

Így állhat Ukrajna a nyugati haditechnikával – grafikon

Bendarzsevszkij Anton, a posztszovjet térség szakértője osztott meg a közösségi oldalán általa összeállított grafikonokat, amik jól szemléltetik, mekkora is lehet Ukrajna háborús vesztesége.

Míg az átadott fegyverek összegyűjtése Bendarzsevszkij Anton saját munkáját képezi, addig a veszteségeket az Oryx szakportálon jegyzett adatok alapján tüntette fel (értelemszerűen a grafikonon egy-két nappal ezelőtti adatok szerepelnek), ahol minden esetben képpel, videóval dokumentált veszteségekről számolnak be – olvasható a bejegyzést kiszúró Portfolión.

„Nyilván nem mindenről készül kép és felvétel, tehát a lista minimumnak tekinthető – jegyzi meg az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, hozzátéve –, ugyanúgy az átadott haditechnika is a nyilvános adatokból elérhető minimum szám, ami igazolhatóan már megérkezett Ukrajnába. Nem minden történik nyilvánosan, és nem minden haditechnikai eszköznél ismerjük a pontos számokat, pl. Finnország, Bulgária, Románia és részben Olaszország nem közöl ilyen adatokat.

A szakértő táblázataiból kiderül, hogy bár a veszteségek egyes fegyverek vagy épp járműtípusok tekintetében már elérhetik a 10 százalékot is, még mindig rengeteg nyugati haditechnika állhat az ukrán hadsereg rendelkezésére. Ráadásul számos haditechnika még egyáltalán nem is került bevetésre, mint például a német Marderek vagy a brit Challenger tankok – jegyzi meg

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×