eur:
393.91
usd:
365.83
bux:
71820.87
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár (b3) az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozásán Brüsszelben 2023. június 29-én. Balról Krisjanis Karins lett miniszterelnök (b, takarásban) és Olaf Scholz német kancellár (b2), középen Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (j3), jobbról Robert Golob szlovén miniszterelnök (j).
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

EU-csúcs: Magyarország elutasítja a paktumot, sokkoló a félidős költségvetési javaslat

Magyarország elutasítja az új migrációs és menekültügyi paktumra tett európai bizottsági javaslatot, és elfogadhatatlannak tartja, hogy a szöveg szerint a tagállamok kénytelenek lennének több ezer vagy akár több tízezer migránst szétosztani egymás között - jelentette ki Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Brüsszelben csütörtökön.

Orbán Balázs az európai uniós csúcstalálkozó alkalmából magyar újságíróknak nyilatkozva azt is elmondta: a magyar álláspont szerint "sokkoló, vitára alkalmatlan" az Európai Bizottságnak a hétéves uniós költségvetés félidős felülvizsgálatára vonatkozó javaslata, mely további majdnem százmillió euró tagállami befizetést irányoz elő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×