eur:
387.36
usd:
356.44
bux:
68160.47
2024. május 17. péntek Paszkál
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
Nyitókép: MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

Ég egy orosz olajfinomító Voronyezsnél - képek

A lángokkal a tűzoltók küzdenek.

Vonulnak a Wagner-fegyveresek Moszkva felé. Krasznodart Moszkvával Rosztov-na-Donu és Voronyezs érintésével összekötő autópálya déli szakaszain megerősítették szombaton a mentőszolgálat tevékenységét. Oroszország több régiójában korlátozták a légi- és a buszforgalmat. Moszkvában hétfőre munkaszüneti napot rendeltek el, és a biztonsági szolgálatok nagy erőkkel készülnek a Wagner-konvoj érkezésére.

Voronyezs megye vezetése arra intette a helyi lakosságot, hogy ne engedelmeskedjen a provokatív felhívásoknak és ne vegynek rész törvénybe ütköző utcai megmozdulásokon. Alekszandr Guszev, a régió kormányzója közölte, hogy Voronyezs városban hogy kigyulladt egy olajtároló, a lángokkal tűzoltók küzdenek.

Voronyezs, 2023. június 24.
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én.
MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov
Tűzoltók küzdenek a lángok megfékezésén egy voronyezsi üzemanyagtárolót ért robbanás után 2023. június 24-én. MTI/AP/Kommersant Publishing House/Andrej Arkszipov

A Wagner szombatra virradóra ellenőrzése alá vette Rosztov-na-Donut, beleértve az orosz déli katonai körzet vezetésipontját. Ez azt követően történt, hogy a csoport alapítója, Jevgenyij Prigozsin megvádolta az orosz védelmi minisztériumot, hogy csapást rendelt el magánhadserege táborai ellen, és közölte, hogy 25 ezer embere elindult, hogy "tisztázza" az ügyet. Prigozsin állítását a tárca valótlannak nevezte Putyin pedig hátbatámadásnak minősítette a lázadást és kilátásba helyezte elfojtását.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×