eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
A szerb elnökség felvétele a fegyveramnesztia keretében leadott arzenálról Smederevo közelében 2023. május 14-én. A szerb kormány annak hatására hirdette meg a május 8-tól egy hónapon át tartó  fegyverbegyűjtést, hogy az elmúlt héten két lőfegyveres ámokfutás is történt Szerbiában. Az iskolai, valamint utcai merényleteknek 17 halálos áldozata és 21 sebesültje volt. Az akció keretében eddig mintegy 13,5 ezer fegyvert adtak át, egyebek mellett pisztolyokat, automata fegyvereket, kézigránátokat és több százezer lőszert.
Nyitókép: Dimitrije Goll

Titkos orosz fegyverraktárra bukkantak az ukránok

Több mint tíz tonna orosz fegyvert és lőszert találtak egy Harkiv megyei rejtett depóban.

Az ukrán Állami Nyomozó Iroda (DBR) munkatársai újabb, több mint tíz tonna lőszert és légvédelmi fegyvereket tartalmazó rejtett orosz lerakatot fedeztek fel a kelet-ukrajnai Harkiv megye ukrán ellenőrzés alá visszavett részében- A hatalmas arzenált már nem volt idejük magukkal vinni a területet korábban megszálló orosz katonáknak, amikor akénytelenek voltak visszavonulni.

A rejtett raktárra Velikij Burluk település térségében egy erdősávban bukkantak az ukránok. Itt páncéltörő gránátokat, különféle aknákat, gránátvetőket, nagy robbanóerejű tölteteket, különböző kaliberű lőszereket dobozokban, valamint kazettás lőszereket találtak.

A fegyverek össztömege az Állami Nyomozó Iroda szerint több mint tíz tonna. Emellett az orosz csapatok otthagytak egy irányított páncéltörő rakétát és egy ZU-23-as típusú légelhárító ágyút is - közölte a DBR. A nyomozóhatóság megjegyezte, hogy hadműveleti információk szerint a fegyverek az orosz hadsereg egyik gépesített lövészezredéhez tartoztak. Hozzáfűzte, hogy az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) lefoglalta az összes fegyvert, és előkészíti azokat átadásra az ukrán fegyveres erők egyik dandárjának.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×