eur:
392.21
usd:
362.2
bux:
72093.26
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Megsemmisült tetőszerkezet egy lakóházat ért orosz légitámadás után Kijevben a 2023. május 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Kegyetlen reggelre ébred Kijev

Az ukrán légierő több mint 40, Kijev felé tartó orosz légi eszközt, köztük drónokat és rakétákat semmisített meg hétfőre virradóra az ukrán főváros katonai adminisztrációjának Telegramon közzétett bejegyzése szerint.

"A légvédelmünk működik" - fogalmazott Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere, és a Telegramon azt közölte, az éjszaka több robbanás is megrázta a fővárost.

Szerhij Popko, a helyi polgári és katonai közigazgatás vezetője szerint az állandó támadásokkal "az ellenség pszichológiai nyomás alatt akarja tartani a lakosságot".

A tájékoztatás szerint a támadást a többi között Tu-95MSZ stratégiai bombázókkal és robbanószerkezetekkel felszerelt drónokkal hajtották végre.

Kijevet májusban rendszeresen érték orosz támadások, a mostani pedig már a 15. ilyen művelet a főváros ellen.

Címlapról ajánljuk
Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Így indult Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megbeszélése – videó

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Kremlben fogadta Orbán Viktort, ahol sajtónyilvánosan váltottak egymással néhány szót.

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Nagy meglepetést okoztak a fizetések Magyarországon - Mégis mi történik?

Minden várakozást felülmúlnak az idei magyar béradatok. A vállalatoknál és az állami szerveknél is magas a bérdinamika, ami azt mutatja, hogy az inflációs válság és a munkaerőhiány miatt mindenkinek újra kellett gondolnia a korábbi bérterveket. Az áprilisi béradatok megérkezése után érdemes áttekinteni a folyamatokat, mert mostanára már azok is emeltek, akik rendszeresen tavasszal rendezik a béreket. Miért okozott ilyen nagy meglepetést a bérdinamika? Milyen bérfolyamatok várhatóak? Mely szektorokban a leggyorsabb az emelkedés?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×