eur:
392.73
usd:
362.97
bux:
72160.77
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A rendkívüli helyzetek ukrán minisztériuma által közreadott képen az ukrán légvédelem által lelőtt orosz rakéta maradványai okozta tüzet oltja egy tűzoltó egy Kijev elleni orosz rakétatámadás után, a 2023. május 16-ra virradó éjszaka.
Nyitókép: -

Ismét megdolgoztatták az orosz drónok a kijevi légvédelmet

Nehéz éjszakán van túl Ukrajna.

Az ukrán hadsereg szerint az oroszok nagyszabású dróntámadást intéztek Kijev ellen az éjjel, de a légvédelmi rendszerekkel sikerült kivédeniük a csapást – idézi a The Guardian tudósítását a Telex.

Az ukrán belügyminiszter egyik tanácsadója azt írta a Twitter-oldalán, hogy 21 drónt sikerült semlegesítenünk.

A lehulló törmelék tüzet okozott egy lakóházban Darnyickij kerületben, de áldozatok nélkül sikerült megfékezniük – közölte Szerhij Popko, Kijev polgári és katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon. A törmelék három másik kerületben is okozott némi kárt, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Ez májusban már a tizenegyedik orosz légi támadás Kijev ellen (ha az egész országot nézzük, akkor a tizenhatodik) és eddig mindössze négy olyan májusi éjszaka volt, amikor nem kellett légi riadót elrendelni.

Az oroszok által megszállt Mariupol száműzött tanácsa szintén robbanásokról számolt be az Azovi-tengeren fekvő városból.

Címlapról ajánljuk
Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

Deutsch Tamás: erős EP-frakciónk lesz, amely azonnal komoly súllyal bír majd a döntéshozatalban

A Fidesz európai parlamenti képviselője reálisnak tartja, hogy a formálódó Patrióták Európáért pártszövetség a frakcióalapítás feltételeként előírt országszám dupláját, illetve a létszám négyszeresét is teljesítheti. Deutsch Tamás arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a frakció a jövő hét elején alakulhat meg, és szerinte az Európai Parlament harmadik vagy negyedik legnagyobb ereje lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor látogatása Brüsszelben súlyos diplomáciai konfliktust okozott

Orbán Viktor magyar miniszterelnök moszkvai látogatása, hogy találkozzon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, jelentős vitákat váltott ki Európa-szerte. Brüsszelben sok tisztviselő és vezető érzi úgy, hogy a hétfőn elindult féléves magyar elnökséggel visszaélt a magyar kormány. Az Európai Bizottság jelezte, nem tudtak előzetesen az útról és a Portfolio is így értesült más uniós szervezetektől, valamint külföldi diplomatáktól.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×