eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: unsplash.com

Itt az első amerikai állam, ahol betiltják a TikTokot

A kínai tulajdonos már jelezte, hogy nem adja magát harc nélkül.

Montana kormányzója aláírta azt a helyi törvényt, ami alapján jövő január 1-től a szolgáltatók nem kínálhatják app store-jaikban letöltésre a TikTok alkalmazást. Ezzel Montana lett az első amerikai szövetségi állam, ahol lényegében betiltották a TikTok terjesztését – idézi a The Guardian értesülését a 444.hu.

A cikk szerint az azonban egyelőre kétséges, hogy a szabályozás jövő januárban valóban életbe léphet-e, mert szinte biztosra vehető, hogy a videomegosztó kínai tulajdonosa, a ByteDance jogi útra tereli a kérdést, és bírósághoz fordul az ügyben.

A TikTokkal szemben évek óta erős a gyanú, hogy az alkalmazással gyűjtött adatokhoz a kínai titkosszolgálat is hozzáférhet, amit természetesen a ByteDance tagad. Mindazonáltal az elmúlt hónapokban számos nyugati országban korlátozták a közszférában a platform használatát.

A TikTok közben már jelezte, hogy nem adja magát harc nélkül. Közleményük szerint a montanai szabályozás „korlátozza a montanaiak alkotmányban biztosított szólásszabadságát”, a cég pedig minden szükséges lépést megtesz majd „felhasználóink jogainak védelmében Montanán kívül és belül”.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×