eur:
393.04
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Találatot kapott épületek füstölnek az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. április 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Ukrán parancsnok: sikeres ellentámadás Bahmutnál

Az ukrán katonák hatékony ellentámadásának az orosz csapatok egyes területeken mintegy két kilométernyit visszavonultak.

Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka szerdán a Telegramon azt közölte, hogy a Wagner orosz zsoldoscsoport egyes területeken kénytelen volt átadni állásait az orosz fegyveres erők rosszul kiképzett reguláris alakulatainak- Ezek aztán vereségeket szenvedtek és visszavonultak - jelentette ki Olekszandr Szirszkij.

A vezérezredes kiemelte az ukrán 3. rohamdandár teljesítményét, amely értékelése szerint erőteljes csapást mért az ellenségre az ütközetekben. "Védelmi erőink biztonságosan tartják a frontot, és nem engedik az ellenséget előre mozdulni. A Bahmutért folytatott csata folytatódik" - összegezte a parancsnok.

Az ukrán vezérkar esti harctéri helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz erők civilek evakuálásának ürügyén folyamatosan elszállítják az eltulajdonított ingóságokat a délkelet-ukrajnai zaporizzsjai régió frontvonal menti településeiről.

A kijevi katonai vezetés közlése szerint Enerhodarban, ahol a zaporizzsjai atomerőmű van, az orosz erők teljesen kifosztották a város összes egészségügyi intézményét, az orvosi felszereléseket az Oroszország által 2014-ben önkényesen elcsatolt Krím félszigeten lévő Szimferopolba szállították. Ezenfelül kifosztották a zaporizzsjai atomerőmű melletti ipari övezetben található összes vállalkozás telephelyét is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×