eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Ukrán katona FGM-148 Javelin páncéltörő rakétával a vállán. Forrás:Wikipédia
Nyitókép: Forrás:Wikipédia

"Szent Javelin" ismét lesújtott - orosz videó

A rettegett amerikai páncéltörő rakéta, az FGM-148 Javelin újabb áldozatot szedett az orosz páncélosok között.

A Twitteren megjelent videón egy orosz páncélos oszlop vonulása látható, majd hirtelen felrobban az egyik harckocsi.

A kísérő szöveg szerint ezúttal egy T-80BV típusú tank lett a kézi páncéltörő rakéta legújabb áldozata. Ilyen amerikai fegyverekkel és a svéd SAAB által gyártott - ugyancsak vállról indítható - NLAW rakétákkal tizedelték meg az ukránok a háború első heteiben a Kijev felé törő orosz hadoszlopot.

Az FGM-148-kat azóta az ukránok Szent Javelin-ként emlegetik és mint hazájuk védelmezőjét tisztelik. A rakéta kettős robbanófeje lehetővé teszi, hogy a reaktív páncélzattal ellátott tankokat is képes legyen megsemmisíteni.

Ráadásul a fegyver felülről csap le,

és a harckocsik felső, vékonyabb páncélját átütve semmisíti meg a járművet.

Az orosz harckocsik többsége automata töltőberendezéssel van ellátva. Az ágyúkat a személyzet lába alatt lévő forgó tárból töltik, így a páncéltörő fegyverek könnyen felrobbanthatják a lőszert, amely a tank és a személyzet pusztulásához vezet. A lőszerrobbanás az oka annak, hogy rengeteg olyan képet látni a közösségi médiában, amelyeken a kilőtt orosz harckocsi fegyvertornya lerepült. Az ilyen találatokat senki sem élheti túl.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×