eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay.com

Már van olyan ország, ahol éjszaka nincs víz

Tunézia fővárosa mellett más régióiban is elzárja éjszakára a vízszolgáltatást a súlyos aszály miatt.

Tunisz mellett Hammamet, Sousse, Monastir és Sfax városaiban is szárazak maradtak éjszakára a vízvezetékek: a minden előzetes értesítés nélkül bevezetett korlátozás feszültségekhez vezethet az országban, melynek népessége küzd a magas infláció, gyenge gazdaság és rossz minőségű közszolgáltatások miatt - írja a Reuters.

A vízszolgáltató nem reagált a Reuters megkeresésére, a helyiek szerint viszont az lehet az oka az éjjeli elzárásnak, hogy így igyekeznek csökkenteni a vízfogyasztást aszály idején.

Tunéziát súlyos aszály sújtja, ezért korábban már közölték: a nyár folyamán elkezdhetik a vízellátás éjszakai elzárását, hogy csökkentsék a fogyasztást az ország tartalékainak szűkössége miatt.

Az eső hiánya miatt ugyanakkor a vártnál hamarabb vezethették be az intézkedést.

Yassin Mami parlamenti képviselőt a nemzeti vízszolgáltató vállalat tisztviselői arról tájékoztatták, hogy Hammamet városában a vízellátás megszakításának oka, hogy az országot vízhiány fenyegeti.

A tunéziai gátak kapacitása 2022 szeptemberétől 2023 március közepéig mintegy 1 milliárd köbméterrel csökkent a csapadékhiány miatt - közölte Hamadi Habib, a mezőgazdasági minisztérium rangú tisztviselője. Az ország északi részén található Sidi Salem gát kapacitása, amely több régió ivóvízellátásának egyik legfontosabb szolgáltatója, a hivatalos adatok szerint 580 millió köbméteres maximális kapacitásának mindössze 16 százalékára csökkent.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

Vámos Petra: Félelem nélkül, bátran és vagányan játszunk

A női kézilabda-válogatott már Telkiben gyakorol a párizsi ötkarikás játékokra. Vámos Petra szerint lesz még bőven izomláz, küzdelmek és sok izzadtságcsepp, de mindent megér, hogy az olimpiára készülhetnek. A 23 éves irányító úgy látja, sokat fejlődött a csapat fél év alatt, és majd a korai meccsekhez való alkalmazkodás sem lehet akadály.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×