eur:
392.41
usd:
362.39
bux:
72081
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
A korábbi tömegbaleset helyszínén takarítják az M1-es autópályát 2023. március 12-én hajnalban Herceghalomnál, ahol előző nap délután öt kamion és 37 autó ütközött össze és amiatt mindkét irányban lezárták az autópályát. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek. A műszaki mentés során az egyik kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak. Az Útinform tájékoztatása szerint reggelre a hatóságok befejezték a műszaki mentést és a helyszínelést, az autópályát a Hegyeshalom felé vezető oldalon is megnyitották, így a forgalom már mindkét irányban zavartalanul halad.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb tömegbalesetet okozott egy porvihar

Szabadkánál 14 jármű rohant egymásba egy ottani porvihar miatt.

A közösségi médiában terjed az a videó, amelyen az látszik, hogy egy sűrű porviharban autók, egy kisteherautó, és egy busz rohantak egymásba. A kommentekben az olvasható, hogy 14 jármű tört össze, de hivatalos számot még nem tudunk írni.

Többen írják azt, hogy Szabadka (Szerbia) környékére sosem volt jellemző a porvihar, sokkal inkább az, hogy túlságosan vizesek voltak ilyen időszakban a földek.

A Délhír arról ír, hogy a balesetben 11-en sérültek, de senki sem súlyosan. Itt további videókat tud megnézni.

Ahogy arról több cikkben is beszámoltunk, Magyarországon, az M1-es autópályán, március 12-én tömegbaleset történt. Egy ember meghalt és 39-en megsérültek akkor, amikor több tucat autó, összesen 42 jármű rohant egymásba egy porvihar miatt.

Porviharról egyébként ma is beszámoltunk, délután az M3-as autópályán a 64-es kilométernél, a horti és az ecsédi pihenő között a viharos széllökések miatti porátfúvás jelentősen csökkentette a látótávolságot - jelentette az Útinform.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×