eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Szevasztopol, 2014. április 1.Az orosz haditengerészet fekete-tengeri flottájához tartozó Tarantul-III-as hadihajója, mielőtt elhagyja a krími Szevasztopol kikötőjét 2014. április 1-jén. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Újból támadtak az ukrán tengeri drónok

A brit védelmi minisztérium szerint március 22-én legalább három személyzet nélküli hajó (USV) próbált meg csapást mérni a megszállt Krímben lévő szevasztopoli orosz haditengerészeti támaszpontra.

Nyílt forrásból származó jelentések szerint egy drónhajót hajó elleni védelmi láncok állítottak meg, kettőt pedig megsemmisítettek a kikötőben - írja a portfolio.hu. Orosz tisztviselők szerint egyetlen hajójuk sem sérült meg.

Legutóbb tavaly október 29-én volt Szevasztopol ellen drónhajós támadás, akkor sérülések érték az Ivan Golubec aknaszedőhajót és az Admiral Makarov fregattot.

Az ukrán haditengerészet távirányítású hajóinak (USV) fantázia rajza. Forrás:Twitter/Spartackus
Az ukrán haditengerészet távirányítású hajóinak (USV) fantázia rajza. Forrás:Twitter/Spartackus

Bár a mostani támadások valószínűleg nem okoztak kárt egyetlen katonai eszközben sem, a drónhajók jelentette fenyegetés korlátozni fogja az orosz Fekete-tengeri Flotta műveleteit

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

Érik a katasztrófa a világ egyik legszegényebb államában – Országoknak is okozhat függőséget a kábítószer

A 2021-es hatalomátvétel után az afganisztáni tálibok szinte azonnal megkezdték az ország mákmezőinek felszámolását. A radikális szunnita kormány főleg vallási meggyőződésből hirdetett háborút a kábítószerek ellen, egy valamit azonban nem vettek figyelembe: az ópium az ország gazdaságának gerincét adta, a kereskedelem felszámolásával pedig a vidéki afgánok milliói vesztették el megélhetésüket. Nézzük, mekkora ütést szenvedett el a világ egyik legszegényebb országa a radikális döntés meghozatala után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:43
×
×
×
×