eur:
397.22
usd:
356.59
bux:
0
2024. október 1. kedd Malvin
Nyitókép: Pixabay

Aki Görögországba indult volna, felejtse el!

Minden Görögországba tartó és onnan induló repülőjáratot törölnek csütörtökön, miután a görögországi szakszervezetek egynapos, országos sztrájkot hirdettek - közölték a görög légitársaságok.

A sztrájk - amelyhez szakszervezetük keddi tájékoztatása szerint a légiforgalmi irányítók is csatlakoznak - csütörtökre virradóra, éjfél után egy perccel kezdődik és 24 órán át tart. Az utasokat már tájékoztatták a járattörlésekről - áll a közleményben.

A sztrájkfelhívás előzménye a március 1-jére virradóra történt súlyos vonatbaleset, amelynek teljes körű kivizsgálását azóta is követelik az ország nagy szakszervezetei.

Az ország történetének legsúlyosabb vonatbalesetében ötvenheten meghaltak - többségük még nem töltötte be a 30. életévét - és sokan megsérültek, amikor egy személyszállító és egy tehervonat összeütközött a közép-görögországi Lárisza közelében.

A balesetet megelőzően többen felhívták a figyelmet a görög vasúti hálózat elégtelen állapotára és a vasútbiztonsági hiányosságokra, a szakszervezetek képviselői a munkaerőhiány miatt kongatták a vészharangot. A szerencsétlenség miatt többször voltak sztrájkok és tüntetések Görögországban, Athénban és Szalonkikben több összecsapásra is sor került a rendőrség és a tiltakozók között.

Címlapról ajánljuk

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Támadásba lendült Izrael - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Tegnap este Izrael elkezdte támadni Libanon határmenti területeit, a piacokon egyelőre azonban mérsékelt reakciókat hozott az esemény. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a befektetők a menekülőeszköznek számító arany felé kezdtek el fordulni. Ami a tőzsdei mozgásokat illeti, Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telik a kereskedés, míg Európában a tegnapi esés követően kisebb felpattanás, Amerikában pedig kisebb esés jöhet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×