eur:
392.88
usd:
363.43
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: parkerdo.hu

Újabb medvetámadás Erdélyben, a magyar politikus Brüsszelre is neheztel

Újabb medvetámadás történt Hargita megyében, Románandrásfalva községhez tartozó Kissolymosban. A vadállat fényes nappal, a falu belterületen támadt rá egy férfire.

Az áldozat meghallotta a kutyák ugatását, ezért egy kisebb baltát magához véve kiment a házból, a medve rátámadt. A férfi súlyos sebeket szerzett, de sikerült visszatérnie a házba, ahol eszméletét vesztette - értesült az Infostart.

Mentő segítségével azonnal elszállították a Székelyudvarhelyi Városi Kórházba.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elmondása szerint idén ez már a második medvetámadás Hargita megyében, az elmúlt évekhez hasonlítva a számok nem csökkentek.

„Minél előbb, törvény szerint 24 órán belül ki kell állítani a medve kilövésére vonatkozó polgármesteri rendeletet, ezért minden erőmmel azon vagyok, hogy fel tudjam venni a kapcsolatot Șutău Ionica-val, a románandrásfalvi alpolgármesterrel. Sajnos eddig még a hívásaimra és üzeneteimre nem reagált.”

A politikus élő Facebook-bejelentkezésben fejtette ki véleményét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×