eur:
393.05
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
A Designed by Nature gördeszka projekt rendhagyó kiállítása a megnyitó napján Budapesten, a Telep Művészeti Galériában 2016. március 31-én. A Budakeszi Vadaspark medvéi által „tervezett” (karmolt, harapott) különleges deszkákat az érdeklődők kiállításon tekinthetik meg. A hét gördeszkát ezt követően egy online aukción értékesítik, a bevételből a WWF Magyarország természetvédelmi munkáját segítik, valamint a vadaspark működési költségeihez járulnak hozzá.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Oroszország külföldi ügynökké minősítette a WWF-et

Külföldi ügynökké minősítette Oroszország a Természetvédelmi Világalap (WWF) környezetvédő szervezetet, mondván, hogy a természetvédelem ürügyén befolyásolni kívánja az orosz politikát.

A WWF oroszországi szervezete közölte: fellebbezni fog az igazságügyi minisztérium döntése ellen.

A tárca közölte: a természet és a környezet, a biológiai sokféleség védelme örvén a WWF megpróbálta befolyásolni az Oroszországi Föderáció végrehajtó és törvényhozó szerveinek a döntéseit.

Hozzátette, hogy a WWF akadályozza az ipari és infrastrukturális tervek megvalósítását. Az orosz kormány korábban több tucat civil szervezetet, független médiumot és természetes személyt minősített külföldi ügynöknek.

Civilszervezetek arra panaszkodnak, hogy a megbélyegzés miatt nehezebbé válik vagy egyenesen ellehetetlenül oroszországi működésük.

Az 1961-ben alapított WWF egyike a világ legnagyobb környezetvédelmi szervezeteinek. A szervezet aggódik, hogy a területét tekintve a Föld legnagyobb országban, Oroszországban veszélybe kerül a természet és a fajok védelme.

Közleményében a WWF rámutat: három évtizede működik Oroszországban, ahol országszerte 1,5 millió támogatója van.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×