eur:
395.58
usd:
368.71
bux:
71847.51
2024. július 2. kedd Ottó
Morgantown, WV - 12 May 2021: Apple AirTag device being held in senior causasian hand above iPhone mini smartphone
Nyitókép: BackyardProduction/Getty Images

Vigyázat, egy filléres trükkel dolgoznak már autótolvajok

Olcsó nyomkövetőkkel derítik ki, hol és mikor érdemes ellopni egy-egy nagy értékű autót.

Az ontariói rendőrség arra figyelmezteti a helyi autósokat, hogy tolvajok Apple nyomkövető eszközöket használva lophatják el járműveiket. Az Apple AirTag nevű, apró nyomkövető segítségével figyelik a drága autók útját az otthoni címükig, majd adott pillanatban, amikor senki sincs otthon és nyugodt a terep, ellopják – írja a vezess.hu.

A helyi rendőrség 24 órán belül két esetben is értesült arról, hogy Apple AirTageket találtak járműveken, a hatóság jelentése szerint az egyik tulajdonos az iPhone-ját használva találta meg az apró kütyüt, amit a motorháztető alá rejtettek.

A járműtulajdonosokat arra figyelmeztetik, hogy nézzenek körül az autóikon vagy azok alatt, hátha már ott figyel egy AirTag, amit tolvajok rejtettek el. Az iPhone használói értesítést kapnak arról, ha a közelben van egy AirTag. Ha Android telefonnal rendelkezik az autós, akkor letöltheti a Tracker Detect nevű alkalmazást, amely ugyanúgy jelzi a közeli nyomkövetőket.

Ugyanakkor az autótulajok is élhetnek ezzel a lehetőséggel. Ha ők előbb rejtik el a nyomkövetőt, akkor az ellopott autót is ugyanúgy megtalálhatják, ahogy a tolvajok felfedezhetik a prédáikat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×