eur:
393.72
usd:
364.68
bux:
71899.73
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Ukrán katonák a kelet-ukrajnai Donyec-medencében levő Szoledár határában 2023. január 11-én. Bahmut és Szoledár város térsége az utolsó olyan terület Donyeck megyében, amely még ukrán ellenőrzés alatt áll, és hónapok óta ádáz harcokat folytatnak érte az orosz és az ukrán erők.
Nyitókép: MTI/AP/LIBKOS

Döbbenetes szám - ezrével menekülnek hiába a férfiak Ukrajnából

Meghaladja a tizenötezret azoknak a hadköteles férfiaknak a száma, akik a háború kitörése óta eltelt időszakban törvénytelen módon kísérelték meg a külföldre jutást – közölte Andrij Demcsenko, a határszolgálat szóvivője.

A jelentés szerint az ukrán határőrök eddig több mint 11 ezer, zöldhatáron átjutni próbálkozót fogtak el.

A hadköteles korú férfiak leggyakrabban a román és a moldáv határszakaszon próbálkoznak ezzel a módszerrel - számolt be az Unian hírügynökség.

4100-an a határállomásokon különféle trükkökkel, hamis iratokkal próbálták becsapni a hatóságot. A legtöbb ilyen jellegű próbálkozást az ukrán-magyar és az ukrán-lengyel határátkelőkön akadályozták meg - írta meg magyarul a hírügynökség tudósítását a Kárpáthír.

Az országból férfiak főszabály szerint nem utazhatnak el.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 11:18
×
×
×
×