eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
hacker  phishing scam during coronavirus pandemic cyber security concept
Nyitókép: thomaguery/Getty Images

Oroszországban legalizálnák a számítógépes kalózkodást

A hackerek sokat segítenek nekik az Ukrajna elleni hadjáratban.

A Kreml azt fontolgatja, hogy felmenti az orosz hackereket a büntetőjogi felelősség alól - közölte a Cybernews beszámolója alapján a portfolio.hu.

A törvénymódosítás viszont csak olyan támadásokra terjedne ki, amelyek hasznosak Moszkva számára – nyilatkozta Alexander Khinshstein, az Állami Duma információpolitikai bizottságának vezetője. Hozzátette: a mentesség azokra is a vonatkozna, akik elhagyták Oroszországot, amikor az szeptemberben részleges mozgósítást rendelt el.

Kártékony szoftvert fejleszteni, terjeszteni, illetve használni jelenleg hét évig terjedő börtönbüntetést vonhat maga után Oroszországban. Ez alól pedig nincs kivétel, ami azt jelenti, hogy

a Kreml-párti hackerek a jelenleg hatályos orosz törvények szerint bűncselekményt követnek el.

Egyelőre hallgatólagos megállapodás köttetett a hackercsoportok és a kormányszervek között és a "hazafias" hackereket eddig sem üldözték a hatóságok, de ez egy esetleges rezsimváltás esetén még változhat, jegyzi meg a portál.

Címlapról ajánljuk
Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

Kiss Róbert Richard: csak az tiltakozik a turisták áradata ellen, aki nem profitál belőle

A turizmus nem szociális jog, így joggal szednek belépődíjat az utazók kedvenc célpontjai – mondta Kiss Róbert Richard, de a turisztikai szakértő arra is emlékeztetett, hogy ezek a látványosságok eddig is a bevételük nagy részét éppen a pokolba kívánt látogatóktól szerezték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×