eur:
394.57
usd:
365.81
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
A Magyar Honvédség Dassault Falcon 7X típusú szállító repülőgépe a Duna felett az államalapítás ünnepe alkalmából rendezett légiparádén 2021. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Amerikában szenvedett rejtélyes balesetet a honvédség repülőgépe

Az incidens miatt a honvédség másik gépét is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba.

A 606-os lajstromjelű Dassault Falcon 7x egy tartálykocsival ütközött az Ohio állambeli Columbus repülőterén – erősítette meg a 24.hu értesülését a Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya.

A gép éppen felszálláshoz készülődött, amikor ütközött egy földi kiszolgáló járművel. A Falcon kisebb sérülést szenvedett, közölte a tárca. A baleset körülményeiről és a repülőgépet ért károkról nem kívánt további részleteket elárulni a HM.

A kecskeméti repülőtérről felszálló Falcon február első napján repült át a tengerentúlra. A nyilvános repüléskövető oldalak adatai szerint a 606-os gép február 10-én térhetett vissza Magyarországra.

Az incidens miatt a honvédség másik Falconját is át kellett vezényelni az Egyesült Államokba. Ez a repülő vitte aztán február 8-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a soproni kihelyezett kormányülés után Győrből Taskentbe, Üzbegisztán fővárosába.

A hírportál megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is, hogy megtudják, milyen céllal ment a Falcon Columbusba, válasz azonban még nem érkezett a tárcától.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×