eur:
393
usd:
363.47
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Portugál Leopard 2 harckocsi. Forrás: Twitter/Clash Report
Nyitókép: Forrás: Twitter/Clash Report

Portugália is Leopard 2-es tankokat küld Ukrajnába

Antonio Costa miniszterelnök azonban azt nem közölte, hogy pontosította volna, hány darabot szállítanak.

A portugál kormányfő azt is közölte, hogy tárgyalásokat folytatnak Németországgal a működésképtelen Leopard harckocsik javításához szükséges alkatrészek beszerzéséről.

"Jelenleg azon dolgozunk, hogy néhány harckocsinkat oda tudjuk adni" - mondta Costa a Lusa portugál hírügynökségnek a Közép-afrikai Köztársaságba tett útja során. "Nem tudom, hány harckocsit fogunk (Ukrajnába küldeni), de ezt majd a megfelelő időben közöljük"- mondta.

António da Silva Ribeiro tengernagy, a portugál fegyveres erők vezetője a múlt hónapban azt mondta, hogy

Portugáliának 37 Leopard 2 harckocsija van, de a helyi média széles körben arról számolt be, hogy a legtöbbjük működésképtelen.

A védelmi minisztérium közölte, hogy biztonsági okokból nem nyilatkozik a "fegyver- és felszerelési rendszerek működőképességéről". A kormányfő viszont azt mondta: reméli, hogy március végéig leszállíthatják a beígért tankokat Ukrajnának.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a hét elején jelentette be, hogy az ország 120-140 nyugati harckocsit kap a 12 országból álló koalíciótól érkező szállítások "első hullámában".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×